sobota 23. ledna 2016

Houskový knedlík



( 3 kusy )


250ml mléka
1/4 čerstvých kvasnic
500g polohrubé mouky
1 vejce
1 KL soli a cukru
( dva rohlíky,petrželka)



Z vlažného mléka ,cukru , vasnic a dvou lžic mouky si udělejte kvásek a hned jak vzejde můžete ze zbytků surovin zadělat těsto na knedlíky. 
Já ale vše dala do domácí pekárny a nechala běžet na program těsto jednu hodinu.
Výhoda pekárny je ta ,že nemusíte nechat vzejít kvásek a nenadřete se s vařečkou při míchání.
Po hodině si dejte těsto na vál. Nemusíte podsypávat ,proto že se s těstem dobře pracuje a nelepí.
Těsto rozprostřete prsty a posypte kostičkami rohlíků a nasekanou petrželkou. Zapracujte a utvořte šišku, kterou rozkrojte na tři části.
Dejte jim požadovaný tvar a nechte je 30 minut kynout pod utěrkou.
Poté si můžete vybrat jestli chcete vařit v páře a nebo v osolené vodě .
Já je nejraději dělám v parním hrnci.
Pokud ho máte ,tak si jednotlivá patra potřete prsty od oleje a nastavte časovač na 25 minut.
Uvařené knedníky dejte na mřížku a na několika místech je propíchejte špejlí. 
Ještě teplé je můžete krájet režnou nití a nebo až po vychladnití nožem.



Pokud vynecháte rohlík a retřželku ,tak můžete toto těsto plnit nasladko .



Dobrou chuť !








2 komentáře:

  1. Vypadají nádherně, musí i dobře chutnat, jen malý dotaz, kolik je 1/4 čerstvých kvasnic? Díky. Majka

    OdpovědětVymazat