sobota 25. března 2017

Francouzský pudinkový koláč - Le Chinois




Těsto :

400g hladké mouky
1 sáček vanilkového cukru
60g cukru krupice
3 vejce
25g čerstvého droždí
150g rozpuštěného másla
1 malá kávová lžička soli
3 lžíce vody

Krém :

3 žloutky
75g cukru krupice
250ml mléka
20g kukuřičného škrobu
1 vanilkový lusk
-
100g čokolády
3 lžíce cukru + horká voda

Těsto je zprvu dosti lepivé a tak místo ručního zadělávání ráda nechám pracovat pekárnu ;-)
Droždí rozpusťte s vanilkovým cukrem a vodou.
Vzniklou kašičku přidejte ke zbytku surovin a vypracované těsto nechte 2 hodiny kynout.
-
Mezi tím co bude těsto kynout si připravte krém.
Cukr, žloutky a škrob dejte do rendlíku. Zamíchejte a pomalu přilévejte teplé mléko.
Jakmile máte vyšleháno, dejte na plamen a za stálého šlehání uvařte do ztuhnutí. 


Čokoládu můžete koupit v peckách a nebo prostě nasekejte tabulku stejně jako já. 


Nakynuté těsto rozválejte, potřete krémem (je třeba ho znovu prošlehat - ztuhne), posypte čokoládou a zatočte do tvaru rolády. 


Do dortové formy dejte pečící papír, zavřete obruč a přebytečný papír odstřihněte.
Z rolády krájejte cca 3 cm silné špalíky a těmi formu vyskládejte.


Zapněte troubu na 180°C. Mezi tím co se bude nahřívat vám koláč ještě nakyne.
Záleží na troubě, ale pečte přibližně 30 minut.
-
Částečně vychladlý koláč potřete cukrovou polevou.
Moučkový cukr vyšlehejte metlou s trochou vařící vody.
Poleva celkem rychle zasychá a pokud koláč někam povezete stejně jako já, nemusíte se bát, že se upatláte ;-)


Dobrou chuť  !

Žádné komentáře:

Okomentovat