Tyto koblihy můžete udělat klidně i bez přidání čaje Matcha. Po ochutnání nepozoruji nějak znatelnou změnu chuti. Jde spíš o barvu a prospěšné látky.
-
Nejprve ze všeho je třeba uvařit tahgzhong, díky kterému je těsto krásně vláčné a dlouho čerstvé.
V rendlíku dobře smíchejte mouku s vodou a dejte vařit. Dobře míchejte, ať se vám neudělají hrudky.
Začne to krásně houstnout a bude to připomínat odpalované těsto před přidáním vajec.
Tangzhong dejte chladit a připravte si robota a nebo nádobu do pekárny. Záleží jen na vás v čem těsto zaděláte.
Tangzhong dejte chladit a připravte si robota a nebo nádobu do pekárny. Záleží jen na vás v čem těsto zaděláte.
TANGZHONG :
1/3 hrnku hladké mouky
1 hrnek vody
TĚSTO :
2 a 1/2 hrnku hladké mouky
4 lžíce cukru
Matcha
3 lžíce másla / změklého
1/2 lžičky soli
1/2 hrnku mléka / kefíru
1 vejce
22 g čerstvých kvasnic
olej na smažení
POLEVA :
moučkový cukr
horká voda
Matcha
Těsto nechte 1 - 1 a 1/2 hodiny kynout.
Potom poprašte vál moukou, vyklopte těsto a rozválejte na cca 1 cm silný plát.
velikost donutů nechám na vás, ale myslete na to, Že středová dírka se při smažení zatáhne a tak ji nedělejte zbytečně malou.
Smažte pozvolna zhruba na 180°C dozlatova. Okapat nechte nejlépe na mřížce a zdobit můžete dle vlastní fantazie.
Z moučkového cukru, citrónové šťávy a trochy horké vody můžete udělat polevu, do které donuty namočíte. Přidat můžete také 1 - 2 lžičky čaje matcha a nebo můžete zdobit čokoládou a sypat zdobením.
Z moučkového cukru, citrónové šťávy a trochy horké vody můžete udělat polevu, do které donuty namočíte. Přidat můžete také 1 - 2 lžičky čaje matcha a nebo můžete zdobit čokoládou a sypat zdobením.
Já jsme použila ještě žlutou citrónovou polevu (tukovou).
Dobrou chuť !
Žádné komentáře:
Okomentovat