středa 5. dubna 2017

Vepřové na smetaně s hráškem


( 4 porce )


300g vepřové plece / kýty
1 lžíce sádla/másla/oleje
1 cibule
1 - 2 lžičky mleté sladké papriky
2 lžíce hladké mouky
sůl a pepř
50 ml smetany/zakysanky/jogurtu
2 hrsti hrášku - čerstvý/mražený
1 - 1,5l zeleninového vývaru

Maso si nakrájejte na nudličky, osolte a opepřete.
V rendlíku na tuku osmahněte cibulku a přidejte maso. Jakmile se zatáhne, poprašte paprikou a zalijte zeleninovým vývarem či vodou. Záleží co máte po ruce.
-
Pod pokličkou na mírném plameni nechte dusit, dokud není maso krásně měkké.
-
Přidejte smetanu a hrášek. Nechte minimálně 15 minut provařit a můžete podávat.



Dobrou chuť  !

Žádné komentáře:

Okomentovat