neděle 5. listopadu 2017

Mandarínské palačinky


(12 kusů)




Tyto palačinky se výborně hodí na plnění různého druhu.
Nejlepší ale jsou, když vám zbude maso z Pekingské kachny.
Lze ale ugrilovat třeba jen prsa a toto jídlo si cíleně vyrobit.


200g hladké mouky
100ml horké vody
1 špetka soli  
1 lžička bílého octa
-
olej

Hladkou mouku si smíchejte se solí, octem a horkou vodou. Pomocí metličky zamíchejte.
Jakmile se do těsta už dá sáhnout holou rukou, přendejte těsto na vál a zpracujte v hladké a vláčné těsto.
Zabalte ho do sáčku a při pokojové teplotě nechte 1 hodinu odležet.

Rozdělte ho na 12 kousků.
Vždy jeden pomažte olejem a přiklopte druhým.




Rozválejte do tenka (průměr cca 15 cm) a pečte na suché pánvi půl minuty z každé strany.




Po upečení odtrhněte od sebe a může plnit jak je vám libo.

-

Jestliže chcete plnit pekingskou kachnou, tak jako základ použijte lžičku omáčky z receptu na Pekingskou kachnu, pak obrané maso, naloženou zeleninu, cibulku a pak už jen zamotat a namáčet do omáčky ;-)





Pozor na prsty. Je to dobrota !!!

1 komentář:

  1. Tak tohle je bomba! Palačinky na způsob čínské kuchyně vidím poprvé a musím uznat, že se mi sbíhají sliny.

    OdpovědětVymazat